همانطور که می دانید ورق های پلیمری ژئوممبران از جمله ابزار و مصالح ساختمانی پر کاربرد در زمینه آب بندی سازه ها و عایق کاری فونداسیون های مختلف شناخته می شوند. برای استفاده از این ورق ها در ساخت هر نوع سازه ای لازم است با استفاده از ابزار مخصوص این ورق ها را به یکدیگر متصل نمایند که معمولا برای این کار از دستگاه اکسترودر جوش ژئوممبران استفاده می کنند.
در واقع اکسترودر جوش ژئوممبران یک دستگاه اکسترودر می باشد که با تزریق اکسترود در داخل درزهای موجود مابین ورق های ژئوممبران، این ورق ها را به یکدیگر جوش داده و متصل می کند. دستگاه اکسترودر جوش ژئوممبران در دو نوع مفتولی و گرانولی مورد استفاده قرار گرفته و همچنین با پیشرفت های تکنولوژی این دستگاه در دو قابلیت دستی و اتوماتیک قابل استفاده می باشد.
اکسترودر جوش ژئوممبران دستی دارای اجزا مختلفی همچون ماردون، المنت، سیلندر، سشوار صنعتی و ترموستات کنترل دما می باشد و همواره مواد اکسترود به دو صورت مفتول یا گرانول به داخل دستگاه اکسترودر جوش ژئوممبران دستی تزریق می شود. همانطور که از نام این نوع اکسترودر جوش ژئوممبران مشخص است طرز کار این دستگاه کاملا دستی بوده و تمامی مراحل جوشکاری به وسیله جوشکار و نیروی دست او انجام می شود.
انواع دستگاه اکسترودر جوش
همانطور که گفته شد علاوه بر دستگاه های اکسترودر دستی، دستگاه های پیشرفته تری نیز وجود دارد که جوشکاران امروزه اغلب از این نوع دستگاه در زمینه جوشکاری ورق های ژئوممبران استفاده می کنند. دستگاه های اکسترودر جوش ژئوممبران را بر حسب مواد اکسترود قابل تزریق به دستگاه در دو نوع اکسترودر گرانولی و اکسترودر مفتولی دسته بندی می کنند.